Interview met Johan

Bij team Blaak vind je enthousiaste medewerkers, met passie voor het vak! Zo ook onze verkoopadviseur Johan Baars. Lees meer waarom hij hier werkt en wat hem beweegt, we stellen hem graag aan u voor.

 

Geen stereotype

“Hoe ik binnengekomen ben in dit fijne team? Via een wederzijdse bekende ben ik hier terechtgekomen en werk er sinds 2018. Ik had altijd al iets met auto’s maar kom niet uit de autobranche. Verkoper zijn betekent voor mij vooral jezelf ondergeschikt maken. Geen stereotype verkoper, maar ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan. Samen op zoek gaan naar de meest geschikte auto levert vaak onverwachte wendingen op. Jij bent diegene die de klant vertrouwt, daar moet je altijd naar handelen.

Goed luisteren

Iets verkopen kunnen meer mensen, maar ik denk dat de kracht van een verkoper vooral ligt in de wijze waarop je omgaat met mensen. Goed luisteren naar wat een klant precies wil is voor mij altijd het uitgangspunt. En natuurlijk ook ‘out of the box’ durven denken. Een klant kan iets voor ogen hebben, maar door goed te luisteren kan het maar zo zijn dat de klant met een andere auto de deur uitgaat. Pushen en koste wat kost iets willen verkopen werkt niet. Daar heb ik ook geen goed gevoel bij.

 

Dagindeling

We beginnen altijd eerst met koffie. Daarna nemen we samen de afspraken en de planning door. Overleg met Leonie welke afleveringen er zijn en even om de tafel met de inkoop. Leads oppakken en afspraken maken, dat ben ik gewend. De meeste klanten maken een afspraak als ze één van onze auto’s gezien hebben via de site. Het ontvangen van klanten is helemaal mijn ding. Het rondleiden in wereld van auto’s en ze enthousiast maken, daar haal ik veel voldoening uit.

 

Opleiding

Natuurlijk heb ik de nodige opleidingen in het verkoopvak gevolgd. Ik ben erkend adviseur (NIMA A) en heb diverse certificaten (o.a. Hyundai). Bij het EV kenniscentrum heb ik veel geleerd over het elektrisch vervoer. En inmiddels weet ik goed wat er speelt in automotive land.

Klantwaardering

Ons team is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in Hyundai en Kia, dat stralen we ook uit naar onze klanten. We weten waar we over praten. Het publiek is door de jaren heen zeker verjongd. Ook veel jonge gezinnen weten ons inmiddels te vinden. Het is fijn als je voor de tweede of derde keer een auto aan iemand kan verkopen. Dan heb je het goed gedaan. Dwingende verkoopmethoden is hier een ‘no go’. Met een goed gevoel voor humor klanten de ruimte geven te ontdekken wat er allemaal te koop is. En vooral authentiek blijven. Dat waarderen onze klanten enorm.

Team Blaak

Bij team Blaak krijg je de mogelijkheid om jezelf te zijn. Alles is bespreekbaar en er wordt naar elkaar geluisterd. Dat spreekt mij erg aan. En daarom werk ik hier met veel plezier!

 

Privé

Ik ben een sportief baasje en ook een familieman. Ik mag graag padel spelen, doe aan fitness en ga er graag samen met mijn vrouw op uit. Mij moet je niet vastzetten op de bank. Dat kan later altijd nog….

 

Toekomst

Het werken met korte lijnen in een open cultuur en een goede klik met het team geeft mij veel plezier. De vrijheid voor een stukje ‘eigen ondernemerschap’ is ook erg fijn. Genoeg redenen om hier nog lang te blijven werken!”

 

Heb je advies nodig of wil je een afspraak maken voor de aankoop van een occasion? Johan en het team van Blaak Automotive zitten voor je klaar!

 

contact

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0180 480 082 verkoop@blaakautomotive.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 0180 480 082

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×